Wednesday, September 15, 2010

La Vuelta 2010, del V

Det svänger fort, inte bara i hockey utan även i årest Vuelta. Efter måndagens bergsetapp med avslutning uppför blev Nibali av med den ledartröjan till Rodriguez inför vilodagen hade en total ledning på 33 sekunder - efter mer än 70 timmars cykelåkong...

Men det var innan dagens etapp som var tempo, cyklistens kamp mot klockan. Alla hade väl mer eller mindre förväntat sig en uppgörelse mellan Saxobanks två tempohästar Fabian Cancellara och Gustav Larsson, men istället blev det helt otippat dubbelt ryskt i toppen med den relativt okände Peter Velits (HTC Columbia) och den betydligt mer kände Denis Menchov (Radobank). Fabbe och Gustav slutade 3:a resp 4:a.

Även Nibali imponerade på tempot och var "bara" 1 minut och 55 sekunder efter vilket innebar att han tog tillbaka den röda ledartröjan då Rodriguez haden minst sagt mindre lyckad dag och tappade över 4 (!) minuter på Nibali och därmed halkade ner till 5:e plats.

Nibali leder nu med 39 sekunder före Ezequiel Mosquera (vilket namn...), men den ledningen tror jag han kommer få kämpa hårt för i den näst sista etappen som är en bergsetapp med (ännu en) avslutning uppför.

No comments: